Rekisteriseloste

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 4.12.2018

Suomen henkilötietolaki (523/1999),

10§ Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)

Rekisterin ylläpitäjä

  • Kuurojen Lähetys- De Dövas Mission r.y.
  • Y-tunnus 0714461-3
  • Läntinen Pitkäkatu 22 A 3
  • 20100 TURKU

Rekisterin yhteyshenkilö

Toiminnanjohtaja Mirva Kulmala, Kuurojen Lähetys ry,  Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, 20100 TURKU, mirva.kulmala(at)kuurojenlahetys.fi

puhelin 045-3186377

Rekisterin nimi ja ylläpidon peruste

  • Henkilötietolain §19 mukainen jäsenrekisteri
  • Kuurojen Lähetys ry uutiskirje (sähköpostilista ja sähköinen rekisteri kirjepostia varten)
  • Kuurojen Lähetys ry kummikirje (sähköpostilista ja sähköinen rekisteri kirjepostia varten)
  • Kuurojen Lähetys ry vuosijuhla 2019 uutiskirje (sähköpostilista)
  • Kummien yhteystiedot ja sopimukset (lukollisessa kaapissa, paperiset sopimukset)
  •  

Rekisteriin liittyvät sivustot

Kuka, mitä ja kenelle?

Kuurojen Lähetys- De Dövas Mission r.y. viittaa tässä tietosuoja- ja rekisteriselosteessa usein käyttäjään. Käyttäjällä tarkoitamme sivustoillamme käyviä henkilöitä, asiakkaita, yrityksiä ja yhteisöjä. Tämän lisäksi mahdollisiin keräyksiin tai kilpailuihin osallistuvia henkilöitä.

Miksi keräämme tietoja?

Käyttäjän henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

  • Jäsenrekisterin ylläpitoon
  • Kävijätapahtumien varmentamiseen
  • Asiakaspalvelun ja toiminnan kehittämiseen
  • Tuotteiden ja palveluiden markkinointi, sekä tietojen analysointi ja tilastointi
  • Mielipidetutkimuksen tekemiseen

Mitä tietoja sinusta kerätään?

Käyttäjänä voimme kerätä sinusta seuraavia tietoja:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Yritysasiakkaan yhteyshenkilö- ja yritystiedot
  • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot
  • Rekisteröitymistiedot
  • Sivuston käyttäjän sähköpostiviestit
  • Sivuston käyttäjän suostumukset ja luvat
  • Käyttäjän käyttötiedot tilastointia varten

Jos olet liittynyt sähköpostilistalle,  voit milloin tahansa poistaa tietosi rekisteristä  kirjeessä mainitun linkin kautta. Linkki on joko englanninkielinen (unsubscribe) tai suomenkielinen (poistu listalta).

Maksuliikenteen tiedot

Sähköisten maksujen välittäjänä toimii Bambora Pay Oyj, Mobilepay ja tekstiviestilahjoitus.fi. Asiakkaan luottokortin tai verkkopankkimaksamisen tiedot eivät tallennu järjestelmiimme, vaan ne jäävät maksunvälityksestä vastaavan yrityksen tietoihin. Joissakin tapauksissa lähetämme kirjallisen laskun, laskujen lähetys on ulkoistettu Validius Oy:lle. Laskujen lähettäjä saa käyttöluvan asiakkaamme laskutustietoihin.

Henkilötietojen säilytysajat

Tarkastelemme asiakasrekisteriämme 6 kuukauden välein. Tuhoamme käyttäjien tiedot, kun se ei ole enää tarpeellinen käyttötarkoitusta varten. Säilytämme henkilötietoja maksimissaan 12 kuukautta sen jälkeen, kun käyttäjä on avannut viimeisen kerran lähettämämme sähköpostiviestin.

Henkilötietojen luovuttaminen

Emme luovuta rekistereihin kerättyjä tietoja yhdistyksemme ulkopuolelle. Ainoa poikkeus milloin voimme luovuttaa henkilötietojasi on silloin kun Suomen lakien mukaisesti joku viranomainen sitä pyytää. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja tietokoneelle niin, että se on suojattu ettei ulkopuolisilla tahoilla ole pääsyä tietoihin.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Sähköpostilistoillamme olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitseville ohjelmistoille:

  • MailChimp sähköpostiohjelma
  • Google Forms kyselylomakkeet

Tietolähteet

Saamme henkilötiedot, kun käyttäjä tilaa uutiskirjeen, jäsenkirjeen, kummikirjeen tai vuosijuhlakirjeen. Tämän lisäksi käyttäjä voi päivittää omia tietojaan tietokannassamme, ostaa yhdistykseltämme tuotteen, liittyä ilmaisiin haasteisiin tai kilpailuihin. Saamme tietoja myös evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.

Suojaus

Rekisterin käyttäminen edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen. Käyttämissämme järjestelmissä sijaitseviin rekistereihin pääsevät vain ennalta määrätyt yhdistyksen työntekijät tai yhteistyökumppanit (kuten laskuttaja). Vaihdamme rekistereiden sisäänpääsyyn tarvittavan salasanan neljä kertaa vuodessa.

Jokaisella työntekijällämme ja yhteistyökumppanillamme on omat henkilökohtaiset tunnukset ja salasanat rekistereihin. Yhdistys antaa käyttöoikeuden tarvittavuuden perusteella. Lopetamme työntekijän käyttöoikeuden 24 tunnin kuluessa työntekijän tai yhteistyökumppanin irtisanomisesta tai työsuhteen päättymisestä. KÄYTÄMME AINA SUOJATTUA YHTEYTTÄ KUN KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJA (VPN)

Tarkastus- ja oikaisuoikeus (Henkilötietolaki 26§)

Suomarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain 26§ mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö lähetetään kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella Kuurojen Lähetys ry, Mirva Kulmala, Läntinen Pitkäkatu 22 A 3, 20100 TURKU. Tarkastuspyynnön toteuttamisessa suositellaan käytettävän tietosuojavaltuutetun internet-sivuilta saatavaa lomaketta.

Tarkastuspyynnössä tulee olla maininta, että pyyntö koskee Kuurojen Lähetys ry asiakasrekisterin rekisteritietoja. Jos tiedoissa on virheitä, käyttäjä voi esittää rekisterin yhteyshenkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön. Oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti. Pyynnössä tulee perustella ja yksilöidä tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi, mikä käyttäjän mielestä on oikea tieto ja miten korjaus pyydetään tekemään.

Yritys ei tarkista käyttäjän antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Käyttäjä voi muuttaa, täydentää ja poistaa tietojaan jokaisen sähköisen kirjeen lopussa olevan linkin kautta tai kirjautumalla palveluun. Palvelun käyttöä koskevat tiedot eivät ole käyttäjien käytettävissä.

 

Rikkomuksista ilmoittaminen

Vaikka noudatamme parhaalla mahdollisella tavalla tietosuojakäytänteitä, ei mikään internetissä sijaitseva tiedonsiirtomenetelmä tai tallennusmuoto ole täysin turvallinen. Yhdistyksemme ei voi taata täyttä turvallisuutta. Mikäli yhdistyksemme tietoon tulisi tietoturvarikkomus, ilmoitamme siitä mahdollisimman nopeasti asianosaisille. Yhdistyksemme sitoutuu ilmoittamaan rekisterissään oleville käyttäjille heidän tiliensä turvallisuutta koskevista asioista ja tarjoamaan kaiken mahdollisen tiedon jatkotoimenpiteitä varten.

Käyttäjän velvollisuudet

Käyttäjän on itse varmistettava käyttämiensä laitteiden asianmukaisen suojaamisen ja turvallisuuden. Käyttäjä on myös itse vastuussa omien tiliensä tietoturvasta, riittävillä salasanoilla, niiden vaihtamisesta säännöllisesti ja asianmukaisesta säilyttämisestä.

Alaikäisten turvallisuus

Yhdistyksemme lahjoituksiin ja kummitoimintaan liittyvät palvelut eivät ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille. Mikäli alaikäinen haluaa toimia lahjoittajana tai kummina, täysi-ikäisen huoltajan on hyväksyttävä se ja tehtävä maksut hänen puolestaan. Emme kerää tietoisesti alaikäisten henkilöiden tietoja.

Käyttäjän oikeudet

Sivustojen käyttäjillä on seuraavat oikeudet:

  • Käsittelyn rajoittamisen oikeus
  • Tiedonsaantioikeus
  • Korjausoikeus

Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille

Sivujemme sisältö voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille. Linkitetyt verkkosivustot eivät ole yhdistyksemme hallinnassa. Kolmannet osapuolet vastaavat omista verkkosivujensa sisällöstä ja turvallisuudesta. Käyttäjä on itse vastuullinen ottamaan selvää linkitettyjen sivustojen yksityisyydensuojaperiaatteista, evästeistä tai muista käyttöehdoista.

Evästeet

Mikä on eväste?

Eväste tallentuu käyttämäsi laitteen selaimeen ja pystymme tunnistamaan tämän kautta kävijän joka vierailee sivustolla useasti. Käyttämällä yhdistyksemme sivustoja, annat suostumuksen evästeiden käyttöön sivuillamme kuvatuilla tavoilla.

Mitä evästeitä yhdistys käyttää?

Yhdistyksemme käyttää:

  • KIRJAUTUMIS- JA TOIMINTAEVÄSTE
  • Google analytics- analyysievästeet (yhdistyksemme parantaa tietojen avulla sivuston toimivuutta)

Käyttäjän on otettava huomioon, että verkkosivut joista lähtee linkkejä muille sivustoille, keräävät evästeitä omien sopimustensa mukaisesti. Käyttäjän on itse hyväksyttävä evästeet ja jos hän ei niitä hyväksy, on sivuston käyttö lopetettava välittömästi.

Evästeiden poistaminen

Voit poistaa evästeet käytöstä selaimesi kautta. Poistamalla evästeiden käytön emme voi taata sivustojen sujuvaa käyttöä.

Tietosuojan ja rekisteriselosteen muokkaaminen

Tarkistamme tietosuoja- ja rekisteriselostustamme kaksi kertaa vuodessa. Tämän yhteydessä tiedot voivat muuttua. Tämän lisäksi voimme tehdä päivityksiä muulloinkin, mikäli tietoihimme tulee suurempia muutoksia. Tiedotamme muutoksista verkkosivuillamme ja Facebookissa. Kun käytät sivustoa, hyväksyt uudet tietosuoja- ja rekisteriselosteet. Mikäli et hyväksy muutoksia, sivustojen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Muut mahdolliset oikeudet

Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus. Jos käyttäjä on tyytymätön yhdistykselle lähettämäänsä valituksen käsittelyyn, voi hän  tehdä valituksen valvontaviranomaiselle.

Lisätietoja

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla toiminnanjohtajaamme Mirva Kulmalaan mirva.kulmala(at)kuurojenlahetys.fi

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 24.3.2019